ajuntament-xeracoLos populares de Xeraco queremos hacer pública otra de las operaciones encubiertas del socialista Ferran Bofí. Los vecinos del municipio deberán de pagar, ni más ni menos que, 1.380.000 € por una deuda que no estaba prevista en ningún momento en las arcas municipales. Una operación que según indican los populares, de nuevo, endeudará al Ayuntamiento y de la que deberá hacer frente el nuevo gobierno que entre. Otra CHAPUZA de Bofí que se deberá resolver en dos años y los principales perjudicados de la que són los mismos propietarios.

Així ho ha assegurat l’anterior regidor d’Urbanisme del Partit Popular, José Lena, després de conéixer que PSOE i Compromís “no han fet els seus deures en el que es referix al Pla General d’Ordenació Urbana”. Cal recordar que l’any 2011, el socialista Ferran Bofí establia un contracte amb els propietaris de diversos terrenys per a cedir-los a la Conselleria a fi de dur a terme la unificació de les escoles i la construcció de l’escoleta.

Tant propietaris com govern municipal van firmar en aquell moment este acord amb la condició que si l’any 2015 encara no s’havia aprovat este PGOU, es valorarien els terrenys i se’ls pagarien. Este Pla General d’Ordenació Urbana arreplegava la urbanització de diversos punts de la zona litoral, així com les 23 fanecades destinades a la unificació de les escoles. Si atenem a les xifres, segons Lena, estaríem parlant d’una estimació de 60.000 euros quant als solars per a les escoles, en total una despesa que suposaria per a les butxaques dels veïns de més d’un milió d’euros.

Ara, després de complir el termini, venç el contracte i els propietaris es troben amb que des del govern format per PSOE i Compromís no se’ls oferix cap tipus de solució, l’única resposta rebuda des de l’executiu local és aprofitar els pròxims dos anys per a recórrer esta actuació.

I és que l’Ajuntament, tal i com ha incidit Lena, hauria d’haver fet front a esta quantitat econòmica, ja que recorda que el pacte establia “o pagar els terrenys o cedir-los a canvi de solars sempre i quan estigués aprovat el PGOU”.

Lena ha denunciat que la responsabilitat del executiu local era haver-se reunit amb tots els propietaris per arribar a algun tipus d’acord amb el fi de concretar la quantitat de les indemnitzacions per cada fanecada. Tanmateix, no s’ha solucionat aquesta problemàtica i els veïns reclamen els seus drets “com no pot ser d’altra manera”.